Dva Palestinca poginula tokom protesta na granici Gaze

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2019, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva Palestinca poginula tokom protesta na granici Gaze

Dva Palestinca ubijena su danas izraelskom vatrom tokom sukoba na granici pojasa Gaze i Izraela, saopštila je palestinska vlast. Izraelski mediji javljaju da je najmanje 66 demostranata ranjeno, među njima 38 bojevom municijom.

Palestinci od propšle godine masovno protestuju kraj granične ograde između Gaze i Izraela i protiv izraelske i egipatske blokade uvedene još 2007. godine, zahtevajući povratak palestinskih izbeglica na sadašnju izraelsku teritoriju.

Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tih protesta nazvanih "Marš povratka" je poginulo više od 300 Palestinaca, većinom u sukobima s izraelskim vojnicima, a bilo je žrtava i u izraelskim napadima iz vazduha u znak odmazde za ispaljivanje raketa i minobacačkih projektila s palestinske teritorije. U ;tom nasilju je poginulo i sedmoro Izraelaca.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Bojevom municijom na demonstrante: Ubijena dva Palestinca

Izvor: B92, 06.Sep.2019

Jerusalim/Gaza -- Dva Palestinca ubijena su danas izraelskom vatrom tokom sukoba na granici pojasa Gaze i Izraela, saopštila je palestinska vlast...Izraelski mediji javljaju da je najmanje 66 demostranata ranjeno, među njima 38 bojevom municijom...Palestinci od propšle godine masovno protestuju kraj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.