Dugogodišnje kazne za Pink Pantere

Izvor: Studio B, 28.Sep.2013, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dugogodišnje kazne za "Pink Pantere"

Zemaljski sud u Beču izrekao je dugogodišnje zatvorske kazne za sedam od osam članova Pink Panter bande, poznatoj po pljačkama zlatara i draguljarnica.

Sud je ocenio da je svih osam članova krivo u smislu optužnice, a sedam optuženih dobilo je zatvorske kazne u dužini od šest do 12 godina, dok je jedan, koji je delovao kao vozač i tvrdio da nije imao nikakve veze sa pljačkama, dobio uslovnu kaznu od osam meseci.

 

Osam muškaraca srpskog porekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << optuženi su da su članovi Pink Panter bande i da su počinili pet pljački na zlatare u Beču i Salcburgu, te da su delovali veoma brutalno, te udarali sekirama na žrtve bez ikakvog upozorenja.

 

Kao primer za brutalno delovanje bande tokom suđenja prikazan je snimak kamera u jednoj zlatari, koja je opljačkana u oktobru prošle godine. Dvoje optuženih su sekirama udarili na zaposlene po glavi od kojih je jedan prodavac zadobio frakturu lobanje.

 

Jedan od osmorice optuženih, koji je navodno tada uradio zaposlenog, rekao je da ne može da se tačno seti događaja, ali je dodao da mu je sekira ispala iz ruke. Međutim, on nije želeo da pogleda video rekavši da se stidi, da se kaje i da želi da se izvini svima.

 

Prema državnom tužiocu, kriminalno udruženje je pljačke po celoj Evropi planiralo u Beogradu, u lokalu "Dukat“.

 

Tamo su organizovana krivična dela, angažovani počinioci, koji se nalaze na najnižem nivou hijerarhije "Pink Panter“ bande. Optuženi pred sudom nisu želeli da govore o šefovima bande.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Beč: Dugogodišnje kazne za srpske "Pink Pantere"

Izvor: Mondo, 28.Sep.2013

Zemaljski sud u Beču izrekao je sinoć dugogodišnje zatvorske kazne za sedam od osam članova "Pink Panter" bande,..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.