Dubai, požar na 50. spratu nebodera

Izvor: Studio B, 21.Feb.2015, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dubai, požar na 50. spratu nebodera

Stotine ljudi evakuisano u Dubaiju kada je izbio požar u jednoj od najviših stambenih zgrada u svetu, "Torč", javio je Rojters.

Prema lekarskim izvorima, nema poginulih ni povređenih, plamen je stavljen pod kontrolu, a stanarima okolnih nebodera kod marine Dubai dozvoljeno da se vrate u njihove zgrade.

Stanari "Torča" čekaju da im se zvanično odobri povratak u zgradu, ali će oni sa viših spratova morati da sačekaju nekoliko dana.

Vatra je izbila oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dva sata posle ponoći na 50. spratu tog solitera od 79 spratova, preneo je AFP.

Očevici navode da su sa delova zgrade koje je zahvatio plamen padali metalni delovi i staklo.

Tokom požara saobraćaj u toj gusto naseljenoj oblasti je preusmeren.

Za sada se ne zna uzrok požara a širenju plamena po zidovima desetak spratova doprineo je snažan vetar.

Desetak vatrogasnih vozila učestvovalo je u gašenju požara koji je u zgradi visokoj 336,1 metar.

Neboder "Torč" (Baklja) izgrađen je u najvećem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata 2011. godine i tada je proglašena najvišom stambenom zgradom u svetu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.