Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Mar.2015, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi krug izbora u departmanima Francuske

Više od 43 miliona Francuza u nedelju glasa za svoje predstavnike u drugom krugu lokalnih izbora za departmane.

Opoziciona umerena desnica bivšeg predsednika Nikolasa Sarkozija u prvom krugu izbora 21. marta dobila je najviše glasova i potisnula krajnje desničarski Nacionalni front koji je najavljivan kao stranka s najvećom podrškom birača.

Vladajući socijalisti prošli su bolje nego što se očekivalo, ali je Socijalistička partija predsednika Fransoa Olanda doživela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i četvrti poraz - posle lokalnih i evropskih izbora i izbora za Senat 2014. godine.

U Francuskoj postoji 101 departman. Na šest godina glasači biraju svoje savete i imaju budžet od više od 75 milijardi evra godišnje.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Francuskoj danas drugi krug regionalnih izbora

Izvor: Blic, 29.Mar.2015

U prvom krugu izbora održanim prošlog vikenda stranka krajnje desnice Nacionalni front osvojila je drugo mesto odmah iza partije UMP bivšeg predsednika Nikole Sarkozija...Stranka, na čijem je čelu Marin Le Pen svoju novu strategiju zasniva na gradnji baze izabranih zvaničnika na lokalnom nivou....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.