Drogu u zatvor unose i dronovima

Izvor: Mondo, 09.Jul.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drogu u zatvor unose i dronovima

Britanski zatvorenici dovijaju se najrazličitije načine kako bi u zatvor prošvercovali drogu i mobilne telefone. Dovija se i policija kako da im stane na put. Psi su i dalje najefikasniji detektori.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Britanska zatvorska služba angažuje 300 obučenih pasa kako bi sprečili trgovinu narkoticima u zatvorima, objavio je državni Sem Đamah.

Samo u prošloj godini pronađeno je 225 kilograma droge i oko 20.000 mobilnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << telefona i sim kartica u britanskim zatvorima.

Ministar je rekao da kriminalci koriste i dronove da prokrijumčare drogu i telefone u zatvore.

Od kada su pooštrene kontrole pronađeno je mnogo više nedozvoljenih supstanci, a uloženo je oko 2,6 miliona dolara u nove mehanizme i mere.

AKCIJA U ZABELI: Sinu nosila drogu u vagini

Specijalni psi su postigli najbolje rezultate u kontrolama, a vlasti najavljuju i angažovanje još oko 2.500 novih zatvorskih čuvara.

Prema dostupnim podacima 35 osoba je uhapšeno, a 11 osuđeno zbog pokušaja dostavljanja droge i komunikacijske opreme dronovima u zatvore. Za ta krivična dela je dosuđeno ukupno 40 godina zatvora.

Pogledajte kako droga ulazi u zatvor

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.