Izvor: B92, 23.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama u poplavljenom delu Nemačke

Minhen, Bern -- U saveznoj pokrajini Bavarska policija je saopštila da je život potpuno stao u poplavljenim područjima.

Garmiš-Partenkirhen, ali i druga turistička mesta, potpuno su odsečena od sveta. Policija je saopštila da je "u Garmišu faza haosa i da je čak i spasilačkim ekipama teško da dopru do mesta".

U delovima Bavarske je juče i tokom noći palo oko 60 litara kiše po kvadratnom metru, a meteorolozi su najavili nove jake padavine i dalji rast vodostaja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Pod vodom su i druga poznata skijaška i turistička mesta, između ostalih Oberstdorf i Kempten. U Bavarskoj je zatvoreno i više puteva, kao i veliki deo auto-puta Minhen-Štutgart zbog opasnosti da će se srušiti jedan privremeni nadvožnjak.

Građani i turisti se evakuišu iz područja u kojima je proglašeno stanje katastrofe, a u akciji je angažovano na hiljade spasilaca.

Poplave i u Švajcarskoj

Dve osobe su poginule, a dve se vode kao nestale u poplavama koje su pogodile veliki deo Švajcarske, gde je nivo vode u više jezera dostigao kritičnu tačku, saopštile su danas švajcarske vlasti.

Od nedelje je u Švajcarskoj, gde su velike poplave poslednji put zabeležene 1999, poginulo je ili se vode kao nestali šestoro ljudi.

U većem delu zemlje lokalne vlasti bile su prinuđene da evakuišu brojna naselja i kampinge, između ostalog i u samoj prestonici Bernu gde su ulice u nižim delovima grada pod vodom.

Ukupno je evakuisano oko 2.500 ljudi, među kojima i turisti koji su letovali u veoma popularnom letovalištu Interlaken. Skijaški centri u Grindelvaldu i Loterbrinenu, omiljeni među turistima iz Azije, potpuno su zbog klizišta odsečeni od ostatka zemlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.