Izvor: Blic, 10.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktori spasli čoveka votkom

Australijski doktori održali su italijanskog turistu u životu zahvaljujući trodnevnoj infuziji votkom. Mladić, star 24 godine, primljen je u bolnicu u gradu Mekej nakon što je popio antifriz u pokušaju da se ubije, a doktori su ga lečili votkom dok je bio u komi.

Doktori su morali da koriste žestoko piće‚ jer im je ponestalo medicinskog alkohola koji se koristi kao protivotrov u ovom slučaju. Medicinsko osoblje u Kvinslendu saopštilo je da se pacijent potpuno oporavio, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a da je mamurluk prošao i pre nego što se probudio iz kome.

"Pacijent je intravenozno primao tri čašice vodke na sat u toku tri dana, dok je bio smešten na odeljenju za intenzivnu negu. Srećom po njega, sve vreme je bio u medicinski indukovanoj komi, pa dok se nije probudio, verujem da ga je potpuno mamurluk prošao”, rekao je doktor Tod Frejžer.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.