Dodik: BIH će biti Dejtonska ili je neće biti

Izvor: Press, 05.Avg.2014, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: BIH će biti Dejtonska ili je neće biti

On je dodao da je to njegov okvir političkog delovanja a ponovo je optužio BiH, odnosno "neke organe u Sarajevu", da utiču na razvoj RS.

Naveo je projekte "Južnog toka", auto-puta, Termoelektrane Stanari, optuživši "neke organe BiH" da su insistirali na "iracionalnim rešenjima" i blokirali te projekte.

"Sve to nam govori da je BiH prepreka za ekonomski razvoj i izaći ćemo s preciznim planom kako izaći iz toga", kazao je Dodik, a prenela agencija Fena. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Dodik je novinarima kazao i da su ispunjeni svi ciljevi koje je vladajuća koalicija u RS postavila dolaskom na vlast 2006. godine, pa da iz te završene, prve, prelaze u drugu fazu.

Zaustavljena je derogacija RS i prenos nadležnosti s entiteta na nivo BiH, a vraćen je i subjektivitet RS, koja se razvija na najbolji mogući način, istakao je entitetski predsednik.

On je ukazao da danas niko ne spori značajnu poziciju RS u svim političkim procesima u BiH.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Dodik: Ili dejtonska BiH ili je neće biti

Izvor: RTS, 05.Avg.2014

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da će se Bosna i Hercegovina ili vratiti na izvorna dejtonska ovlašćenja ili je neće biti...Milorad Dodik je rekao da je to njegov okvir političkog delovanja a ponovo je optužio BiH, odnosno "neke organe u Sarajevu", da utiču na razvoj RS, prenosi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.