Direktor Sejlsforsa kupuje magazin Tajm

Izvor: RTS, 17.Sep.2018, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor "Sejlsforsa" kupuje magazin "Tajm"

Majkl Beniof, direktor kompanije "Sejlsfors", koja je svetski lider na tržištu softvera za onlajn prodaju, kupiće magazin "Tajm" za 190 miliona dolara u gotovini od korporacije "Meredit", koja je preuzela časopis pre samo devet meseci.
Korporacija "Meredit", koja je pre devet meseci za 1,8 milijardi dolara kupila Tajm Ink, izdavača časopisa Tajm, navela je da će transakcija biti završena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za najkasnije 30 dana.

Magazin Tajm biće u vlasništvu Marka Beniofa i njegove supruge i neće imati veze sa kompanijom "Sejlsfors", koju je Beniof osnovao i čiji je direktor, dok će aktuelni tim Tajma nastaviti da uređuje novine.
Korporacija "Meredit" poseduje 17 lokalnih televizijskih stanica u SAD, časopise i internet medije.
Među njenim časopisima orjentisanim na žene i životni stil su i Beter homs end gardens, Femili serkl i Ol resepis.
Tajm Ink iz Njujorka izdaje Tajm, Sport ilustrejd, Pipl, Fortjun i Entertejment.
Ovo je još jedan slučaj da tehnološki gigant kupuje novine u SAD.
Pre pet godina osnivač "Amazona" Džef Bezos kupio je Vašington post za 250 miliona dolara, dok je vlasnica "Emerson kolektiva" preuzela većinsko vlasništvo nad magazinom Atlantik prošle godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Direktor kompanije Salesforce kupuje magazin Time

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Sep.2018, 08:37

Korporacija Meredith, koja je pre devet meseci za 1,8 milijardi dolara kupila Time Ink, izdavača časopisa Time, navela je da će transakcija biti završena za najkasnije 30 dana...Magazin Time biće u vlasništvu Marc Benioff i njegove supruge i neće imati veze sa kompanijom Salesforce, koju je Benioff...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.