Devet policijaca ubio njihov kolega

Izvor: B92, 14.Dec.2019, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet policijaca ubio njihov kolega

Devetorica pripadnika avganistanske milicije je poginulo kada je na njih jutros otvorio vatru najmanje jedan njihov kolega, saopštilo je MUP te zemlje.

Iako su vlasti napad okarakterisali kao "insajderski", talibani tvrde da je reč o koordinisanom i napad pobunjenika na kontrolni punkt pri čemu je, kako navode, ubijeno više od 20 pripadnika milicije.

Nepodudaranje broja žrtava je česta jer, ali talibani često preuveličavaju svoje tvrdnje, prenosi AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U toku je istraga šta se stvarno dogodilo u okrugu Karabahi, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Favad Aman ne navodeći koliko je bilo napadača.

Unutrašnji napadi se često dešavaju tokom 18-godišnjeg sukoba u Avganistanu, pri čemu su najčešće napadane američke i NATO trupe.

Ipak, kako se navodi, kada su ciljane snage avganistanskih snaga bezbednosti, broj žrtava često je mnogo veći.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Avganistanu ubijeno deset pripadnika policije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Dec.2019

Desetorica pripadnika avganistanske policije poginulo je kada je na njih jutros otvorio vatru najmanje jedan njihov kolega, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana. Iako su vlasti napad okarakterisali kao insajderski, talibani tvrde da je riječ o koordinisanom napadu na kontrolni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.