Demonstrati u Paklistanu zauzeli televiziju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2014, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstrati u Paklistanu zauzeli televiziju

Demonstranti su danas zauzeli zgradu pakistanske nacionalne televizije PTV i program na engleskom jeziku je prestao da se emituje, javio je Rojters.

Voditelj svetskog servisa vesti je rekao da su demonstranti zauzeli zgradu PTV i pretukli zaposlene, pre nego što je program prekinut.

Drugi televizijski kanal Ekspres je pokazao snimke na kojima se vide demonstranti, od kojih pojedini nose gas maske, koji se nalaze u zgradi PTV, ali se ne vidi da se nasilno ponašaju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Velika grupa demonstranata primakla se danas domu premijera Pakistana Navaza Šarifa u centralnom delu Islamabada gde se sukobila sa policijom koja je odgovorila suzavcem.

Mada su povremeno ispaljivali suzavac, policija se povlačila i pokazivala uzdržanost kako su se demonstranti, od koji su mnogi nosili drvene palice, primicali Šarifovoj zvaničnoj rezidenciji, mada nije poznato da li je premijer u svom domu, prenela je agencija Rojters.

Uprkos jakoj kiši, gomile demonstranata pokušale su da probiju policijski kordon na putu do premijerovog doma i bacali kamenje na policiju u centru prestonice tražeći Šarifovu ostavku.

Demonstrante predvode Imran Kan koji je bio poznati sportista pre ulaska u politiku i vatreni sveštenik Tahir ul-Kadri.

Rojters navodi da, u zemlji u kojoj vlast je često menjala u vojnim udarima umesto na izborima, vojska igra ključnu ulogu i za sada se nije direktno mešala, osim što je razgovora sa akterima protesta i pozivajući ih da pokažu uzdržanost.

S druge strane Šarif, koji je postao premijer prošle godine u prvoj pakistanskoj demokratskoj tranziciju vlasti, odbio da podnese ostavku, već je naveo da će se sutra obratiti poslanicima oba doma parlamenta u nastojanju da pokaže da "čvrsto drži kontrolu u zemlji".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pakistan:Vojska preuzela televiziju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2014

Pakistanska nacionalna televizija PTV ponovo emituje program, nakon što su pripadnici vojske ušli u zgradu televizije i izbacili demonstrante, koji su prethodno zauzeli njeno sediše...Izveštač Rojtersa je javio da su pripadnici vojske izveli demonstrante iz zgrade televizije, da tokom njihovog izlaska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.