Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2016, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demobilisani borci BiH prete revolucijom

Demobilisani borci Armije BiH u Federaciji BiH najavili su danas da će podići "revoluciju", ako federalna vlada ne reši njihova egzistencijalnih pitanja.

"Ukoliko ne dođe do usvajanja rezolucije, imaće revoluciju", najavili su demobilisani borci.

Demobilisani borci su zaprili blokadom svih institucija, ulica u Sarajevu, kao i graničnih prelaza i kantona, ako vlasti ne ispune njihove zahteve.

Oni danas nisu postigli dogovor sa predstavnicima federalne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vlade o ispunjenju zahteva za zakonsko regulisanje statusa demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca.

Više hiljada demobilisanih boraca iz svih kantona Federacije BiH danas se okupilo na Stadionu Koševo u Sarajevu, odakle su otišli do zgrade Vlade Federacije BiH i mirno protestvovali ispred zgrade koju su obezbeđivale jake policijske snage.

U zgradi Vlade Federacije BiH sa petočlanom delegacijom bivših boraca sastali su se članovi komisije koja radi na izradi zakona o pravima demobilisanih borca i članova njihovih porodica.

Pošto je ministar za pitanja boraca i invalida Federacije BiH Salko Bukvarević odbio da se sastane s predstavnicima demobilisanih boraca, oni zahtevaju da Bukvarević podnese ostavku su u roku od sedam dana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojni veterani BiH: Podići ćemo revoluciju

Izvor: B92, 25.Apr.2016

Sarajevo -- Demobilisani borci Armije BiH u Federaciji BiH najavili su da će podići "revoluciju", ako federalna vlada ne reši njihova egzistencijalnih pitanja...Demobilisani borci su zapreili blokadom svih institucija, ulica u Sarajevu, kao i graničnih prelaza i kantona, ako vlasti ne ispune njihove...

Nastavak na B92...

PROTEST RATNIH VETERANA U BIH Demobilisani borci prete revolucijom ako im vlada ne usvoji zahteve

Izvor: Blic, 25.Apr.2016

Demobilisani borci Armije BiH u Federaciji BiH najavili su danas da će podići "revoluciju", ako federalna vlada ne reši njihova egzistencijalnih pitanja...Protest boraca ispred Vlade FBiH: Rezolucija ili revolucija https://t.co/UiTxkeU4mj via @N1infoSA pic.twitter.com/nHJZPG04lu..- Ukoliko ne dođe...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.