Delovanje SAD u Siriji je opasno

Izvor: Vesti-online.com, 13.Feb.2018, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Delovanje SAD u Siriji je opasno"

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da SAD u Siriji deluju unilateralno, na "opasan način", podrivajući integritet zemlje.

Lavrov je ponovio da Rusija ostaje otvorena za učešće Kurda u sirijskom mirovnom procesu, prenela je agencija Rojters.

Zbog podrške Vašingtona kurdskim "Jedinicama za zaštitu naroda" (YPG), koje Turska smatra teroristima povezanim sa kurdskim pobunjenicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Turskoj, odnosi su se zaoštrili izmedju članica NATO - Turske i SAD.

U Siriji traje već sedam godina gradjanski rat, a Turska je otvorila front u sirijskom regionu Afrin, koji je pod kontrolom Kurda, a koje podržavaju SAD.

Turski ministar spoljnih poslova Melvut Čavušoglu u ponedeljak je ocenio da su odnosi Turske i SAD u "kritičnoj fazi".

U Ankaru u petak stiže američki državni sekretar Reks Tilerson, a razgovori će biti, kako je ocenio neimenovani američki zvaničnik, "teški".

Uoči te posete, danas su u Istanbulu razgovarali američki savetnik za nacionalnu bezbednost Herbert Rejmond Mekmaster i portparol turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Makmaster i Kalin su razgovarali o dugoročnom strateškom partnerstvu između SAD i Turske.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.