Deda Mraz dobio dozvolu da uđe u Ameriku

Izvor: Press, 24.Dec.2013, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deda Mraz dobio dozvolu da uđe u Ameriku

"Dozvola" o ulasku i boravku na području SAD izdata je "Gospodinu Deda Mrazu sa Severnog Pola" u trajanju od 18.00 časova 24. decembra do 6.00 časova 25. decembra, istaklo je u svom zvaničnom saopštenju američko ministarstvo poljoprivrede (USDA), dodajući da će "učiniti sve u svojoj moći da mu pomogne" pri raznošenju poklona.
Deda Mrazove sanke i irvasi nisu morali da prođu sanitarnu kontrolu, pošto je zaključeno da ne predstavljaju nikakvu zdravstvenu opasnost za američku >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << stoku, navodi ministarstvo uz molbu Deda Mrazu da, čim pređe granicu, svrati i do njih i poželi im "Srećan Božić".
Ministarstvo poljoprivrede, koje je obično veoma striktno po pitanju ulaska živih životinja na američko tle, nije jedina američka institucija koja se zabavila uoči katoličkog Božića.
Ništa manje ozbiljna Federalna administracija za vazduhoplovstvo (FAA)zadužena za bezbednost vazdušnog saobraćaja, saopštila je putem Tvitera da je Deda Mraz "podneo svoj plan leta sa ekonomičnjim preletima u pogledu goriva".
Odbrojavanje je počelo i za Norad, Komandu vazduhoplovne odbrane Severne Amerike, u Koloradu, koja svake godine svojim lovcima nadgleda i "prati" Deda Mraza i podnosi izveštaj o njegovom napredovanju na posebnom vebsajtu (noradsanta.org), u prevodu na devet jezika.
Norad, pod zajedničkom američkom i kanadskom komandom, "nadgleda" prelet Deda Mrazovih sanki od 1955. godine.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.