Dečak iz snimka ID sin britanske državljanke

Izvor: RTS, 05.Jan.2016, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak iz snimka ID sin britanske državljanke

Dečak koji se pojavljuje u najnovijem snimku Islamske države, u kojem se govori kako će džihadisti ubiti nevernike, sin je Britanke koja je preššla u islam i pridružžila se toj radikalnoj organizaciji, pišu britanski mediji.
Islamska država je tokom vikenda objavila video u kojem ekstremisti koji govore s britanskim naglaskom ubijaju petoro Britanaca koji su navodno "ššpijunirali" tu organizaciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
U jednom od jezivijih prizora, pojavljuje se dečak koji takođe priča s britanskim naglaskom i preti kako će ubiti sve koji nisu muslimani.
Video potom prikazuje pet smaknuća, sva izvrššena pucanjem u glavu iz velike blizine.
Indipendent piše da se radi o Isi Dare, sinu Britanke nigerijskog porekla Grejs Kadija Dare iz Londona. Njen otac Henri Dare potvrdio je za britanski Telegraf da se radi o njegovom unuku.
Proššle godine Grejs Dare postavila je fotografiju Ise na Tviter na kojoj dečak držži kalaššnjikov, veći od njega.
Grejs Dare je odrasla u katoličkoj porodici nigerijskog porekla, a veruje se da je blisko povezana s ubicama britanskog vojnika Lija Rigbija 2013. godine. Otputovala je u Siriju 2012. godine i udala se za ŠŠveđanina Abu Bakra, za kojeg se veruje da je u međuvremenu poginuo.
Osim Ise, Grejs ima jošš jednog, mlađeg sina Abdura Rahmana.
Grejs se svojevremeno hvalila da bi htela da postane prva žena koja je u ime Islamske države nekome odrubila glavu, navode mediji.
Britanski premijer Dejvid Kameron je juče video snimak ID nazvao očajničkim potezom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Otkriven identitet dečaka iz novog snimka ISIS-a

Izvor: Mondo, 05.Jan.2016

Dečak koji se pojavljuje u najnovijem snimku "Islamske države", u kojem se govori kako će džihadisti ubiti nevernike, sin je Britanke koja je prešla u islam i pridružila se toj radikalnoj organizaciji, pišu britanski mediji...Foto: screenshot/Twitter..Takozvana Islamska država je tokom vikenda...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.