Davutoglu vraća Erdoganu premijerski mandat

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu vraća Erdoganu premijerski mandat

Turski "tehnički" premijer Ahmet Davutoglu vratiće večeras predsedniku Redžepu Tajip Erdoganu povereni mandat za formiranje nove vlade jer nisu uspeli pregovori dosad vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) i opozicije o formiranju novog turskog kabineta posle izbora na kojima je AKP izgubila apsolutnu većinu poslaničkih mandata.

Erdogan bi mogao da raspusti privremenu vladu i da pozove sve parlamentarne stranke na formiranje novog privremenog kabineta ukoliko dogovor ne bude postignut do 23. avgusta.

To znači da bi do održavanja prevremenih izbora na jesen vlast delile sve četiri partije koje su ušle u parlament u Ankari.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turski premijer Davutoglu vratit će mandat predsjedniku Erdoganu

Izvor: SandzakPress.net, 18.Avg.2015

Turska – Turski premijer i predsjednik Stranke pravde i razvoja (AK Partije) Ahmet Davutoglu vratit će mandat za formiranje vlade turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu nakon što nisu uspjeli pregovori o formiranju koalicije. Erdogan i Davutoglu danas će se u 18,30 sati sastati u predsjedničkoj...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.