Policajci u Poljskoj danima nisu primetili umrlog pijanca kod svoje stanice

Izvor: Blic, 07.Feb.2014, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci u Poljskoj danima nisu primetili umrlog pijanca kod svoje stanice

Beživotno telo jednog Poljaka koji je pijan pao na ulici i nije preživeo preveliku količinu alkohola i jak mraz ležalo je danima neprimećeno nedaleko od policijske stanice u mestu Čenstohova, na jugo-zapadu Poljske.

Lekari su obdukcijom utvrdili da je Poljak preminuo od trovanja alkoholom.

Skandal da tako policajci koji izlaze i ulaze u stanicu danima ne primete mrtvog čoveka, iako po gradovima širom Poljske svake zime prolaze i specijalne zimske patrole koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << traže beskućnike i ljude po koje bi mraz mogao da bude koban, otkrila je tek sada poljska televizija TVN24.

Svake zime u proseku, u Poljskoj od smrzavanja umre oko 190 osoba, mahom beskućnika, ali policija upozorava da su često žrtve mrazeva i stariji građani za koje mogu po snegu ili na klizavim trotoarima tragično da završe obična kupovina i izlazak u šetnju.

Od početka godine od smrzavanja su u Poljskoj preminule najmanje 43 osobe.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mrtav ležao kraj policije danima

Izvor: B92, 07.Feb.2014

Varšava -- Telo Poljaka koji je pijan pao na ulici i umro od hladnoće nekoliko dana ostalo je na ulici blizu policijske stanice u mestu Čenstohova, na jugo-zapadu Poljske...Beživotno telo 51-godišnjeg Poljaka otkriveno je krajem decembra, a obdukcijom su lekari utvrdili da je preminuo nekoliko dana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.