Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Okt.2015, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas izveštaj o uzrocima nesreće aviona MH17

Holandska Uprava za bezbednost danas bi trebalo da objavi konačni izveštaj o uzrocima nesreće aviona MH17, oborenog u julu 2014. iznad istoka Ukrajine.

Holandski Istražni biro za bezbednosti zadužen je za istragu pada aviona sa 298 putnika i članova posade.

Objavljivanje izveštaja moglo bi da doprinese porastu tenzija između Zapada i Moskve, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Frans pres.

Ukrajina i Zapad sumnjiče proruske pobunjenike i ruske vojnike na istoku Ukrajine da su raketom zemlja-vazduh oborili taj avion u kojem je 200 od 298 putnika imalo holandsko državljanstvo.

Veštaci su tvrdili da je putnički avion na liniji Amsterdam-Kuala Lumpur oboren "greškom" pošto su separatisti na njega ispalili raketu misleći da je u pitanju vojni ukrajinski avion.

Rusija negira odgovornost za taj napad.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je sinoć da Rusija nije dobila odgovore na brojna pitanja koja je uputila holandskim istražiteljima.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Holandija: Projektil ruske proizvodnje oborio malezijski avion

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Okt.2015

Malezijski avion na letu MH17 pogođen je prošle godine nad istočnom Ukrajinom projektilom BUK, ruske proizvodnje, kada je pogunulo 298 ljudi, saopštio je danas holandski Odbor za bezbednost koji je vodio službenu istragu..."Avion MH17 srušio se zbog eksplozije bojeve glave 9n314m van aviona, na...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Holandija danas predstavlja konačan izveštaj o padu MH17

Izvor: Vostok.rs, 13.Okt.2015

13.10.2015. -..Savet bezbednosti Holandije, koja je preko godinu dana vodila istragu o padu malezijskog aviona na istoku Ukrajine, danas će objaviti konačan izveštaj. Specijalisti će u izveštaju objaviti šta je bio uzrok pada aviona „boing“ i ko bi trebalo da bude odgovoran za to...U avio-bazi...

Nastavak na Vostok.rs...

Nizozemska: Avion MH17 oboren raketom Buk

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Okt.2015

Nizozemska Uprava za sigurnost objavila je da je avion MH17 oboren raketom Buku julu 2014., iznad istoka Ukrajine...U avionu je bilo 298 putnika i članova posade. Njih 200 bilo je iz Nizozemske...Malezijski avion letio je na liniji Amsterdam-Kuala Lumpur .

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.