Izvor: N1 televizija, 22.Maj.2018, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas: I prosvetari traže jeftine stanove

Forum srednjih stručnih škola Beograda uputio je inicijativu Ministarstvu prosvete da se i zaposlenima u prosveti omogući kupovina stanova po povoljnim uslovima, kao što će tu priliku imati pripadnici vojske, policije, zaposleni u Bezbednosno-informativnoj agenciji i Upravi za izvršenje sankcija, prenosi list Danas.

Predsednik ovog sindikata Milorad Antić rekao je za Danas da je ideja potekla od članova koji smatraju da i oni imaju pravo da konkurišu za kupovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << stanova po povoljnim uslovima.

"Obrazovanje je stub svakog društva, a policija i vojnici su potekli iz naših učionica. Zaposleni u prosveti su nezadovoljni svojim metarijalnim položajem, mnogi nemaju rešeno stambeno pitanje i sa takvim statusom odlaze u penziju", rekao je Antić.

Zbog toga smo, dodao je, tražili da ministar našu inicijativu iznese pred Vladu Srbije i da se naš zahtev uvrsti u lex specialis za izgradnju stanova.

Ministarstvo prosvete se sindikatu, za sada, samo zahvalilo na predlogu.

List podseća da je sličan zahtev ranije podneo Savez samostalnih sindikata Srbije, a iz Vlade je odgovoreno da će, ako prva faza sa jeftinim stanovima bude uspešna, projekat biti proširen za sve koji su zainteresovani.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I prosvetari traže jeftine stanove

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2018

Forum srednjih stručnih škola Beograda traži da se zaposlenima u prosveti omogući kupovina stanova po povoljnim uslovima, kao što će tu priliku imati pripadnici vojske, policije, zaposleni u Bezbednosno – informativnoj agenciji i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Inicijativa je upućena...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.