Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Avg.2019, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damask osudio slanje turskog konvoja u Idlib

Damask je danas osudio upućivanje turskog vojnog konvoja na jug provincije Idlib, dan posle ulaska sirijskih snaga u ključni grad te provincije, Han Šeikun.

"Turska vozila natovarena municijom kreću se ka Han Šeikunu da bi pomogli teroristima (...) što je još jedna potvrda da turski režim pruža podršku terorističkim grupama", rekli su izvori u sirijskom ministarstvu spoljnih poslova, prenosi agencija Sana.

Sirijska opservatorija za ljudska prava izvestila je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da su ruske i sirijske snage izvele napade nedaleko od konvoja da bi sprečile turske snage da nastave put.

U Idlibu i okolnim područjima boravi oko tri miliona civila, a teritoriju kontrolišu pobunjenici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U zračnim udarima pogođeni položaji u blizini turskog konvoja u Siriji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Avg.2019

U zračnim udarima pogođeni su položaji u blizini turskog konvoja koji je ostao blokiran na autoputu u sjeverozapadnoj Siriji nakon što je ušao u pokrajinu Idlib, saopćila je Sirjska opservatorija za ljudska prava. Ratna nadzorna grupa sa sjedištem u Britaniji saopćila je da je jedan borac iz...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.