DOŽIVOTNA:Britanski musliman planirao da ubije Mej

Izvor: Mondo, 31.Avg.2018, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOŽIVOTNA:Britanski musliman planirao da ubije Mej

Britancu Najmuru Rahmanu (21) izrećena je danas kazna doživotnog zatvora jer je planirao da ubije premijerku Terezu Mej.

Foto: AP Photo/Ben Curtis/Metropolitan Police via AP

Rahman je smislio da detonira eksplozivnu napravu, kako bi ušao u njenu kancelariju u Dauning stritu, a potom je ubije koristeći nož ili pištolj.

Rahman, stanovnik severnog dela Londona, planirao je da detonira improvizovanu eksplozivnu napravu pred kapijom Dauning strita, koju čuva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jako obezbeđenje, i da uđe u premijerkinu kancelariju u haosu koji bi usledio kako bi je ubio, navodi policija, prenosi Rojters.

On je prošlog meseca bio osuđen zbog pripremanja terorističkih činova, a londonski sud mu je danas izrekao doživotnu kaznu zatvora.

Totalni HIT: Novi ples Tereze Mej (VIDEO)

"Rahmanova meta bila je premijerka, ali on nije zazirao ni da ubije nedužne prolaznike kako bi dopro do nje", rekao je Din Hejdon, britanski viši nacionalni koordinator za antiterorizam.

Rahman je, dok je kovao zaveru, verovao da putem interneta komunicira s članovima tzv. Islamske države, a zapravo je razgovarao sa policajcima FBI i britanske kontraobaveštajne agencije MI5.

U jednom trenutku, naveo je Hejdon, Rahman je sagovorniku, ne znajući da je to policajac, rekao da, čak i da ne uspe da dopre do premijerke, samo želi da zastraši ljude.

Rahman je uhapšen prošlog novembra, ubrzo nakon što se sastao sa čovekom za koga nije znao da je policajac.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.