Čuvar ubio glumca misleći da je napadač

Izvor: Blic, 01.Nov.2010, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvar ubio glumca misleći da je napadač

Čuvar u predgrađu filipinskog grada Sebua greškom je tokom snimanja jednog filma ubio glumca maskiranog u naoružanog napadača, a očevici koji su prisustvovali nesreći mislili su da je to deo scenarija.

Policija Sebua objasnila je da je čuvar mislio da će naoružani maskirani vozač motora pobeći, pa je zato pucao. Snimanje britanskog filma "Going Somewhere" posmatrao je veliki broj ljudi koji su mislili da je pucanj i ubistvo deo filma.

Čuvar (52) se odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posle nasreće predao policiji, objasnivši da ga je zabrinuti građanin obavestio o naoružanim ljudima u njegovom kraju.

Glumac koji je poginuo bio je amater, a povremeno je radio kao konobar. Čuvari dobrovoljci pomažu policiji u održavanju javnog reda, a dozvoljeno im je samo nošenje palica, a ne i vatrenog oružja.

Mnoga ubistva na Filipinima, uključujući i ubistva političkih aktivista i novinara, počinili su upravo naoružani napadači na motorima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.