Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Dec.2016, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Srbija je obavezna da izruči Nemanju Ristića

Crnogorski ministar pravde Zoran Pažin izjavio je da je Srbija obavezna da Crnoj Gori izruči Nemanju Ristića, za kojim je raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je jedan od organizatora neuspelog teroristučkog napada na institucije u Crnoj Gori, na dan održavaja parlamentarnih izbora, 16. oktobra.

Pažin je podgoričkim "Dnevnim novinama" rekao da ta obaveza proističe iz članstva Srbije u Interpolu, preko kog je raspisana poternica za Ristićem.

"Ove obaveze >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << podrazumevaju pružanje pomoći u istrazi, otkrivanju i hapšenju lica koja se terete za teška krivična đela poput terorizma i stvaranje kriminalne organizacije. Po lišavanju slobode ovih lica, Ministarstvo pravde će u skladu sa pozitivnim nacionalnim propisima i važećim međunarodnim ugvorima zatražiti izručenje ovih lica", rekao je Pažin.

Ristić je jedan od trojice državljana Srbije za kojima je Crna Gora raspisala poternicu. Pored Ristića traže se i Predrag Bogićević i Miloš Jovanović, osumnjičeni da su u grupi organizatora neuspelog terorističkog napada u Crnoj Gori.

Poternica je, iz istih razloga, raspisana i za Rusima, Eduardom Širakovim i Vladimirom Popovim.

Nemanja Ristić je nedavno na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju sa Spomen kompleksa Groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu, na kojoj se vidi sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

C. Gora od Srbije traži izručenje "terorista"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2016

Obaveza svih država članica Interpola je, uključujući i Srbiju, da ispunjavaju svoje obaveze, i uhapse osobe osumnjičene za teška krivična dela, saopštio je danas ministar pravde Crne Gore Zoran Pažin...Interpolova crvena poternica za dvojicom ruskih državljana, Eduardom Širakovim i Vladimirom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.