Izvor: Blic, 09.Feb.2018, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Proteran kriminalac iz Francuske

Francuski državljanin B. D. (24) napustio je teritoriju Crne Gore po naređenju crnogorske policije, jer je ustanovljeno da postoji mogućnost da bi mogao biti potencijalni izvršilac zločina za interes neke od crnogorskih organizovanih kriminalnih grupa iz Bara ili Budve.

Francuzu je zabranjen ulazak u Crnu Goru u narednih godinu dana.

Crnogorska Uprava policije saopštila je da je reč o osobi koja je u Francuskoj evidentirana za sedam krivičnih dela među kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je i saučesništvo u ubistvu, zbog čega je od novembra 2016. do februara 2017. godine bio u zatvoru.

"B. D.je izrečena mjera francuskog suda kojom mu je zabranjeno da napušta Francusku do 10. marta 2019. godine, a o čemu službenici crnogorske policije nisu prethodno imali saznanja jer se ova mera nalazi u nacionalnim pravosudnim bazama Francuske i informacija o tome nije bila dostupna putem kanala međunarodne policijske saradnje", navodi Uprava policije.

Francuz je u trenutku kada ga je kontrolisala crnogorska policija boravio u Baru kod državljanina Crne Gore koji je prijatelj sa kriminalnom grupom iz Bara.

Njih dvojica su u Crnu Goru ušli preko jednog od graničnih prelaza 29. januara.

"S obzirom da je Francuz bezbednosno interesantno lice, a evidentno je da u Crnu Goru nije došao turistički, službenici Uprave policije su bezbjedonosnom procenom ustanovili da postoji mogućnost da bi to lice moglo biti potencijalni izvršilac krivičnih dela protiv života i tela za interes neke od organizovanih kriminalnih grupa", pojašnjeno je iz policije.

Crnogorska policija navodi i podatak da je Francuz tokom boravka u Baru bio u društvu pripadnika organizovanih kriminalnih grupa iz Bara i Budve.

U rešenju crnogorske policije navedeno je da je B. D. dužan da napusti Crnu Goru 8. februara, što je on i učinio.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.