Čižov: Obaranje aviona unapred isplanirano

Izvor: Vostok.rs, 26.Nov.2015, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čižov: Obaranje aviona unapred isplanirano

26.11.2015. -

Ruski bombarder Su-24 nije narušio turski vazdušni prostor, a napad na njega je bio unapred isplaniran, izjavio je ruski ambasador pri EU Vladimir Čižov.

Turska je u utorak oborila ruski borbeni avion Su-24 u Siriji. Ruski predsednik Vladimir Putin je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << da je avion oboren raketom vazduh-vazduh iz turske letelice F-16S i da je pao četiri kilometara od granice sa Turskom. Ovaj napad Putin je okarakterisao kao „udarac u leđa Rusiji koji su naneli saučesnici terorista“.

„To nije bilo kršenje turskog vazdušnog prostora — namernog ili nenamernog. Pri brzini koju mogu da razviju takvi avioni, prelet iznad susedne zemlje trajao bi nekoliko sekundi. To je mnogo manje nego što bi, u ovom slučaju, bilo potrebno turskom avionu da se pripremi za poletanje i obori ruski avion“, rekao je Čižov.

„Ovo jasno ukazuje na činjenicu da je ceo incident bio isplaniran unapred“, naglasio je on.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Oboren ruski avion

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija planira da pošalje još 12 aviona u Siriju

Izvor: Vostok.rs, 26.Nov.2015

26.11.2015. -..Rusija razmišlja o mogućnosti da pošalje još 10-12 aviona u avio-bazu Hmejmim u Siriji, kako bi se osigurala pokrivenost svakog od 24 bombardera, piše ruski „Komersant“, pozivajući se na vojne izvore...„Sada će svaki od 24 bombardera leteti uz podršku borbenih aviona“,...

Nastavak na Vostok.rs...

ERDOGAN OPET PRETI: Traži da se Rusija izvini

Izvor: NaDlanu.com, 26.Nov.2015

Turska se neće izvinjavati jer je ruski borbeni avion narušio turski prostor, rekao je za CNN predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan..."Ako neko treba da se izvinjava, to nismo mi. Oni koji su narušili naš vazdušni prostor treba da se izvinjavaju. Naši piloti i oružane snage jednostavno su vršili...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.