Čile, pronađena tela putnika nestalog aviona

Izvor: RTS, 12.Dec.2019, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čile, pronađena tela putnika nestalog aviona

Čileanska mornarica pronašla je ostatke aviona i delove tela putnika transportnog aviona "herkules" koji je pre dva dana nestao posle poletanja iz Čilea, javlja čileanski Klarion.
Ostaci tela i letelice pronađeni su posle dvodnevne potrage u kojoj su, osim čileanskih snaga, učestvovali i američki, urugvajski, britanski i argentinski avioni.

Vazduhoplovni general, Eduardo Moskeira Kruz obavestio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je porodice nestalih da je tela i ostatke aviona u Drejkovog prolaza pronašao brazilski brod Almirante Maksimilijano, kao i da će identitet žrtava biti poznat posle DNK analiza.
U avionu je bilo ukupno 38 putnika i članova posade, ali za sada nije poznato koliko je tela pronađeno.
Na fotografijama koje su objavili čileanski mediji vide se delovi aviona, za koje čileanske vlasti tvrde da su "sunđeri montirani oko rezervoara" aviona koji je nestao u Drejkovom prolazu.
Delovi aviona pronađeni su 280 nautičkih milja od argentinske obale.
U potrazi je učestvovalo oko 640 ljudi, 21 avion, 10 brodova i četiri satelita, javlja brazilski Oglobo.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.