Četiri osobe uhapšene zbog veza sa Al Kaidom

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jun.2011, 04:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri osobe uhapšene zbog veza sa Al Kaidom

Austrijska policija uhapsila je četiri lica osumnjičena za veze sa terorističkim organizacijama, koji su navodno planirali put u Pakistan.

Tri osobe uhapšene su na aerodromu Švehat, dok je četvrta osoba uhvaćena u Beču.

Prema policiji reč je rođenom Austrijancu (25), koji je prešao u islam, i bio je kontakt osoba Al Kaide. On je, takođe, podržavao finansijski ''nemačke taliban mudžahedine“. Kod ostala tri lica se radi o jednom Austrijancu koji je prešao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na islam, starosti od 25 godina, kao i dve osobe sa statusom izbeglice, koje su mlađe od 20 godina.

Među njima je jedna žena, koja je poreklom iz Čečenije. Policija trenutno saslušava uhapšene i potom će državno tužilaštvo odlučiti kako protiv njih dalje delovati. Tokom pretresa stanova uhapšenih je policija naša pre svega baze podataka, koje treba da analizira.

Direktor Službe za očuvanje Ustava i borbu protiv terorizma (BVT) Peter Gridling ocenio je da ovo hapšenje pokazuje da postoji i dalje pretnja od Al Kaide na nemačko govornom području. Prema njegovim rečima ovaj prostor je mesto za regrutovanje boraca i logistička baza za buduće napade.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Četiri osobe uhapšene zbog veza sa Al Kaidom

Izvor: TvojPortal.com, 17.Jun.2011

/vesti online/ Austrijska policija uhapsila je četiri lica osumnjičena za veze sa terorističkim organizacijama, koji su navodno planirali put u Pakistan.Tri osobe uhapšene su na aerodromu Švehat, dok je četvrta osoba uhvaćena u Beču.. . . Prema policiji reč je rođenom Austrijancu (25), koji...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.