Češki premijer: Neću nikad podneti ostavku

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2018, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češki premijer: Neću nikad podneti ostavku

Češki premijer Andrej Babiš, optužen za proneveru evropskih fondova i koji je poslao sin na Krim kako bi ne bi bio ispitan u toj aferi, izjavio je danas da neće nikad podneti ostavku.

"Neću nikada podneti ostavku, nikada. Želim da to svi imaju na umu, nikada", rekao je Babiš novinarima i dodao da će jedino otići s vlasti u slučaju da bude smenjen.

Opozicione stranke odlučile su da se ujedine u pokretanju predloga izglasavanja nepoverenja vladi premijera. Predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bi mogao 23. novembra da bude predstavljen češkom parlamentu.

Babiša optužuju da je evropske subvencije preusmerio na farmu koju je prepisao članovima svoje porodice, među kojima i sinu, Andreju Babišu Mlađem. Češki premijer poriče optužbe.

Babiš je ove nedelje pod velikim pritiskom nakon što je njegov sin za jedan portal rekao da ga drže na Krimu da bi sprečili da bude ispitan u tom slučaju.

Češki premijer je to porekao, rekavši da se njegov sin, koji živi u Švajcarskoj i mentalno je bolestan, na Krimu nalazi dobrovoljno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.