Centralno-evropsko vreme možda i u Velikoj Britaniji

Izvor: Blic, 30.Okt.2011, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centralno-evropsko vreme možda i u Velikoj Britaniji

Britanska vlada je saopštila da će možda ponovo razmotriti predlog da se Velika Britanija prebaci na centralno-evropsko računanje vremena.

Premijer Velike Britanije Dejvid Kameron izjavio je da će podržati tu inicijativu ako za nju postoji nacionalni konsenzus.

Oni koji su nedavno predložili prebacivanje na centralno-evropsko vreme (CET) tvrde da bi ono Britancima donelo duže dane, da bi turizam bio ojačan, a broj saobraćajnih nesreća smanjen.

Do sada se ovoj promeni posebno protivila Škotska kojoj bi promena vremena, s obzirom da se nalazi severnije od Engleske, ujutro donela jedan sat mraka duže.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.