Čaves nazvao Amerikance braćom u nevolji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čaves nazvao Amerikance braćom u nevolji

KARAKAS - Predsednik Venecuele Ugo Čaves ocenio je da je globalna finansijska kriza više od ekonomske, da je postala "prava pretnja" za planetu i da će "potonuće SAD naneti puno štete svetu".

"Svetska kriza je sveukupna, zbog toga što nije samo ekonomska već i politička, etička, vezana za životnu sredinu, hranu i energiju. Ona je (...) prava pretnja svetu", rekao je sinoć Čaves.

Pripadnici srednje klase žive u automobilima
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Predsednik Venecuele uputio je poruku solidarnosti narodu Sjedinjenih Američkih Država, koga je nazvao braćom, prenela je agencija DPA.

"Narod u SAD prolazi kroz izuzetno težak period i povrh svega nema pravu vladu", rekao je Čaves na jednom mitingu.

On je izjavio da je više miliona Amerikanaca izgubilo svoje kuće zbog krize finansijskih institucija u SAD i dodao da neki američki građani koji pripadaju srednjoj klasi sada žive u svojim automobilima zato što su im "kapitalistički bankari koje štiti vlada" oduzeli domove.

Venecuela je već potonula

Čaves je izrazio nadu da će novi američki predsednik voditi svoje građane "putem jednakosti, pravde i mira, međusobnog i sa svim drugim narodima".

"Potonuće SAD naneće veliku štetu ostatku sveta, ali je i Venecuela imala u tome udela. Venecuela je već potonula. Sada smo sigurni da će narod u SAD znati kako da izvuče zemlju iz krize", rekao je Čaves aludirajući na krize u prošlosti kroz koje je prošla južnoamerička nacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.