Carinici uhapšeni dok su delili mito

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2012, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinici uhapšeni dok su delili mito

Dok su delili prikupljeni mito na kraju smene na graničnom glavnom graničnom prelazu sa Turskom, tridesetak bugarskih carinika je uhapšeno. Glavni tužilac je saopštio da je u akciji ciljano deset carinika, i da je krajnji ishod "prevazišao sva očekivanja".

Tridesetak carinika uhapšeno je sinoć na prelazu Kapetan Andrejevo, na kraju smene, dok se delili pokupljeni mito. U pitanju su uglavnom krijumčarena roba i novac od "reketa".

Bugarski ministar unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poslova Cvetan Cvetanov rekao je da je u džepovima dvojice graničnih službenika pronađen novac u vrednosti od 14.000 leva (7.000 evra) u evrima, dolarima i turskim lirama. Prlikom hapšenja oni su tvrdili da su novac našli u toaletu.

Kod ostalih uhapšenih carinika nađeno je po 150 do 180 evra. Švercovana roba je oduzeta.

Bugarske vlasti se trude da ograniče korupciju na graničnim prelazima u nadi da će na jesen, zajedno s Rumunijom, moći da uđu u "šengenski" prostor slobodnog kretanja robe i ljudi u EU.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.