CG: Mamula data na zakup na 49 godina

Izvor: Press, 23.Feb.2015, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Mamula data na zakup na 49 godina

Crnogorsko ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula, na ulazu u bokokotorski zaliv, dato je u zakup na 49 godina egipatsko-švajcarskoj kompaniji Oraskom (Orascom).
Ugovor su danas potpisali crnogorski ministar turizma i održivog razvoja, Branimir Gvozdenović, i predsednik Oraskoma, Samih Saviris, prenose Vijesti.

Ugovor će biti poslat na odobrenje Skupštini, a ako dobije saglasnost, investitor će >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << početi da priprema dokumentaciju kako bi predao zahtev za građevinsku dozvolu.



Prema ugovoru, Oraskom ima rok od 18 meseci, od datuma dobijanja građevinske dozvole, da izgradi hotel.

Gvozdenović je kazao da će ovaj model saradnje očuvati kulturno-istorijski značaj tvrđave i istovremeno unaprediti turističku ponudu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.