Izvor: B92, 19.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buš pozvao Amerikance na strpljenje

Vašington -- Predsednik SAD-a pozvao Amerikance na strpljenje i upozorio na posledice ishitrenog povlačenja američke vojske iz Iraka.

U kratkom obraćanju iz Bele kuće, povodom četvrte godišnjice od početka rata u Iraku, Džord Buš je branio svoju politiku, uz priznanje da "postizanje pobede neće biti lako".

Istraživanja pokazuju da američki predsednik ima najmanju podršku birača od kako je izabran, kao i da se sve više Amerikanaca protivi ratu u Iraku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Bušovom predlogu za slanje dodatnih 30.000 vojnika u tu zemlju.

Najnovija istraživanja pokazala su i da većina Iračana ima malo ili nema uopšte poverenje u međunarodne snage u Iraku koje predvode SAD.

"Četiri godine od početka rata, borba je teška, ali možemo pobediti. Pobedićemo ako budemo hrabri i odlučni da istrajemo",

rekao je Buš posle video-konferencije sa iračkim predsednikom Nurijem Al-Malikijem.

Insistirajući da je napredak u Iraku postignut, Buš ipak nije ponovio ranije obećanje da će ostvariti potpunu pobedu.

Američki predsednik još je ponovio da se protivi predlogu demokrata da Kongres odredi datum povlačenja vojske SAD iz Iraka.

"To bi kratkoročno moglo da zadovolji, ali verujem da bi posledice po američko društvo bile katastrofalne", rekao je.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.