Izvor: B92, 22.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buš:Rat će možda trajati duže nego što je planirano

Vašington -- Rat protiv Iraka trajaće možda duže nego što smo planirali, a uspostavljanje demokratskog režima zahtevaće dugotrajno američko prisustvo u Iraku, izjavio je u subotu predsednik SAD Džordž Buš. "Vojna kampanja na nepristupačnom terenu možda će trajati duže i biti komplikovanija nego što su neki predvidjali", ocenio je Buš tokom nedeljnog radijskog obraćanja naciji.

"Naš cilj je bezbednost zemalja kojima pomažemo i mir u svetu. On je pravedan. Naša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << misija je jasna - razoružati Irak i uništiti oružje za masovno uništavanje, prekinuti podršku koju je Sadam pružao teroristima i oslobodjenje iračkog naroda", dodao je američki predsednik. Buš je ponovio da je iračko rukovodstvo razmestilo trupe i naoružanje u civilnim zonama, "upotrebljavajući nedužne muškarce, žene i decu kao ljudske štitove". "Želim da svi Amerikanci i čitav svet znaju da snage naše koalicije čine sve kako bi izbegli civilne žrtve", zaključio je američki predsednik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.