Izvor: Glas javnosti, 16.Maj.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski Don Korleone oprao 20 miliona evra

SOFIJA - Bugarska policija je uhapsila petnaestočlanu bandu, koja je fiktivnim računima "oprala" 40 miliona leva, odnosno 20 miliona evra, poreza na dodatu vrednost (PDV).

Na čelu bande bio je Viktor Dimitrov, poznatiji kao Don Korleone, a u grupi je bilo još 14 Roma, koji su, iako većinom nepismeni, "na papiru" bili vlasnici na desetine preduzeća. Njihove firme obavljale su fiktivne trgovinske poslove i izdavale fakture za nepostojeću robu i neizvršene usluge. Policija je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da je akcija izvedena u svanuće i da je izvršen pretres 18 stanova.

Inače, u Bugarskoj je poreske prijave u ovoj godini podnelo 530.000 građana, 13.000 više u odnosu na prošlu godinu, saopštila je bugarska Uprava prihoda. Uprkos krizi, trojica Bugara prijavila su da su u 2009. godini zaradili više od 10 miliona leva (pet miliona evra), a sedamdesetak po više od milion leva (pola miliona evra). Trojica najbogatijih Bugara će u državni budžet uplatiti oko 1,5 miliona evra na ime poreza na zarade.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.