Bugarska policija ubila migranta

Izvor: Radio 021, 16.Okt.2015, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska policija ubila migranta

Bugarska granična policija pucala je na jednog migrata u mestu Sredec u blizini granice prema Turskoj i on je na putu do bolnice preminuo, saopštilo je jutros Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Naša granična patrola naišla je juče na grupu od 50 prestupnika, koji su ilegalno ušli u zemlju", kazao je glavni sekretar Ministarstva za unutrašnje poslove Geogri Kostov za nacionalni radio BNR.

Prema njegovim rečima, izbeglice su bile starosti od 20 do 30 godina, najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Avganistanci. Oni su pružali otpor prilikom hapšenja, jedan od policajaca je pucao u znak upozorenja. Jednog od migranata je pogodio rikošet i on je kasnije preminuo od posledica zadobijenih povreda.

Premijer Bugarske Bojko Borisov, koji je juče učestvovao na samitu EU o izbeglicama, napustio je sastanak u Briselu posle vesti o incidentu na granici.

Bugarska i Turska dele granicu u dužini od 160 kilometara a zvanična Sofija je, u nameri da spreči priliv izbeglica iz Sirije i Avganistana, povećala broj graničnih policajaca, instalirala kamere i senzore na granici i podigla ogradu.

Portparol UNHCR Boris Češirkov osudio je upotrebu vatrenog oružja protiv migranata i pozvao bugarske vlasti da sporovedu transparentnu istragu o tom incidentu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.