Bubnjar grupe „Aba“ nađen presečenog vrata

Izvor: Blic, 18.Mar.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bubnjar grupe „Aba“ nađen presečenog vrata

Ola Brunkert (61), bubnjar švedske pop grupe „Aba", pronađen je mrtav, prerezanog vrata, u svojoj kući na Majorki. Policija veruje da je Brunkert žrtva nesrećnog slučaja i da je najverovatnije pao kroz staklena vrata u kuhinji i posekao se na krhotinu. Zatim je, po svoj prilici, pokušao da izađe iz kuće i potraži pomoć, ali se onesvestio u bašti i iskrvario.

Njegovo beživotno telo pronašao je komšija u osam sati uveče u nedelju u vrtu kuće u Arti, na severoistočnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << delu ostrva. Predstavnik policije je saopštio da sve ukazuje na to da je reč o tragičnoj nesreći, ali da ništa za sada nije isključeno.

„Staklena vrata u kuhinji su razbijena i izgleda da je Brunkert kroz njih propao. Zatim je uspeo da izađe u baštu, gde je umro", rekao je predstavnik Civilne garde.

On je dodao da je Brunkert živeo sam i da u kući nema znakova provale.

„Istraga još uvek traje i mi ništa ne isključujemo. Čekamo rezultate obdukcije kako bismo dobili potvrdu da je umro od posekotine na vratu."

Ola Brunkert, rodom iz Stokholma, sarađivao je s pop grupom „Aba" sedamdesetih i ranih osamdesetih godina prošlog veka. Radio je na svim albumima grupe i išao sa njima na turneje. Pre nekoliko godina se povukao i nastanio na Majorki, gde je bio član lokalnog džez benda.

Četvoro članova grupe „Aba" Agneta Feltskog, Bjern Ulvaeus, Beni Anderson i Anifrid Lingstad stekli su svetsku slavu nakon što su otpevali svoj veliki hit „Vaterlo" na takmičenju za pesmu Evrovizije 1974. godine.

Posle toga su se ređali hitovi: „Mani, mani", „Fernando", „Densing kvin" i mnogi drugi. „Aba" je prodala preko 350 miliona ploča širom sveta. Uprkos tome što se grupa raspala sredinom osamdesetih, godišnje se još uvek proda između dva i tri miliona njihovih albuma.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.