Broj žrtava bombaša samoubica 56

Izvor: Studio B, 21.Jan.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj žrtava bombaša samoubica 56

Broj žrtava bombaških napada na šiitske hodočasnike porastao je na 56, saopštili su zvaniicnici iračke policije.

Prema izveštajima zvaničnika u Kerbali, u napadima je ranjeno oko 180 ljudi, među kojima je 25 pripadnika snaga bezbednosti. Napade su izvršila tri bombaša samoubice koji su podigli u vazduh svoja vozila na najmanje dva sigurnosna punkta na prilazu gradu.

Niko još nije preuzeo odgovornost ali nadležni navode da su metodi napada tipični za Al-Kaidu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i sunitske ekstremističke grupe.

Iračka vojska i policija od jutros u velikom broju patroliraju ulicama Bagdada dok se hiljade hodočasnika zaputilo na religioznu svetkovinu u spomen mučenika Huseina u svetom šiitskom gradu Kerbali, 80 kilometara južno od glavnog grada.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.