Broj izbeglica koje su došle u Evropu premašio milion

Izvor: Studio B, 22.Dec.2015, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj izbeglica koje su došle u Evropu premašio milion

Broj izbeglica koji su tokom 2015. godine došli u Evropu kopnenim ili morskim putem premašio je milion, saopštila je danas Međunarodna organizcaija za migracije (IOM).

Broj izbeglica pristiglih ove godine na evropski kontinet porasto je u odnosu na prošlu godinu, preneo je BiBiSi.

Cifra od jednog miliona premašena je juče, saopštio je IOM, navodeći da je preko mora ili kopnom u Evropu stiglo 1.005.504 izbeglica.

Ovaj podatak se odnosi na ulazak izbeglica >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << preko Grčke, Bugarske, Italije, Španije, Malte i Kipra.

Većina izbeglica došla je morskim putem iz Turske u Grčku, njih preko 800.000.

Među izbeglicma je najviše državljana Sirije - 455.000, Iraka i Avganistana.

IOM je saopštio da se na putu za Evropu utopilo, ili vodi kao nestalo 3.695 izbeglica.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

IOM: U Evropu ove godine ušlo više od MILION IZBEGLICA

Izvor: Blic, 22.Dec.2015

Broj izbeglica koji su tokom 2015. godine došli u Evropu kopnenim ili morskim putem premašio je milion, saopštila je danas Međunarodna organizcaija za migracije (IOM)...Broj izbeglica pristiglih ove godine na evropski kontinet porasto je u odnosu na prošlu godinu, preneo je BiBiCi...Cifra od jednog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.