Brodolom u Indoneziji, 15 nestalih

Izvor: RTS, 19.Avg.2014, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brodolom u Indoneziji, 15 nestalih

Najmanje 15 turista, među kojima deset stranaca, nestalo pošto je potonuo turistički brod na istoku Indonezije kod ostrva Bali.

Spasilačke službe su saopštile da je deset stranaca spaseno, ali da je deset stranih turista nestalo kao i pet Indonežana, javlja AFP, prenosi Beta.

"Turistički brod sa 25 putnika prevrnuo se dok je plovio između ostrva Lombok i Komodo", rekli su spasioci.

Preživeli turisti su iz Novog Zelanda, Velike Britanije, Španije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Holandije, Nemačke i Francuske. Za sada se ne zna odakle su strani turisti koji se vode kao nestali.

Spasilačke službe nastavljaju potragu za nestalim.

Ovakve nesreće su česte u Indoneziji, najvećem arhipelagu na svetu sa 17.000 ostrva.

Nesreće se obično dešavaju zbog nedovoljne bezbednosti broda i primanja više putnika nego što brod može da izdrži.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ODISEJA Posle brodoloma plivali pet kilometara do ostrva gde ih je čekao još veći šok

Izvor: Blic, 19.Avg.2014

Grupa stranih turista, među kojima su bile i dve Britanke, otišla je u Indoneziju kako bi posetila očaravajuća ostrva na istoku ove države. Međutim, njihov odmor iz snova pretvorio se u strašan haos kada im je brod potonuo u oluji, nakon čega su morali da plivaju satima po uzburkanim vodama da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.