Britanski ministri predstavili mapu sudnjeg dana

Izvor: Blic, Beta, 22.Okt.2009, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ministri predstavili mapu sudnjeg dana

Britanski ministar spoljnih poslova i sekretara za energetiku i klimatske promene, braća Dejvid i Ed Miliband, danas su predstavili viziju sudnjeg dana, potopljenih gradova i porasta mora, apelujući na podršku sporazumu o klimatskim promenama.

Dejvid Miliband ispred mape klimatskih promena

Oni su predstavili "onlajn" mapu koja detaljno predviđa uticaj povećanja prosečne temperature na Zemlji od četiri stepena Celzijusa. Ed Miliband je rekao da mapa koju se napravili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naučnici Britanskog meteorološkog instituta, pokazuje da uoči decembarskog samita u Kopenhagenu "ulog ne može da bude veći". Velika Britanija se obavezala da će do 2050. godine smanjiti emisiju ugljen-dioksida najmanje 80 odsto u odnosu na nivo iz 1990. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.