Britanska vojska evakuisala diplomatsko osoblje

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 16:19

Britanska vojska evakuisala diplomatsko osoblje

Britanski premijer Riši Sunak izjavio je da su oružane snage te zemlje evakuisale diplomatsko osoblje i članove njihovih porodica iz Sudana.

Sunak je odao priznanje, kako je rekao, kompleksnoj evakuaciji, nakon što je došlo do značajne eskalacije nasilja i pretnje osoblju ambasade, preneo je Rojters.

"Odajem priznanje posvećenosti naših diplomata i hrabrosti vojnih lica koja su izvršila ovu tešku operaciju", naveo je Sunak na Tviteru.

On je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Britanija nastavlja da svim načinima okonča krvoproliće u Sudanu i osigura bezbednost britanskih državljana koji su ostali u toj zemlji.

Britanski ministar odbrane Ben Volas rekao je da su britanske trupe sprovele operaciju spasavanja zajedno sa SAD, Francuskom i drugim saveznicima.

Volas je kazao da je više od 1.200 vojnih lica bilo uključeno u organizovanje i izvođenje akcije evakuacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.