Izvor: B92, 04.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija predlaže "zamrzavanje" duga

London, Njujork -- Velika Britanija je pozvala na "zamrzavanje" duga azijskih zemalja pogođenih cunamijem, prenosi BBC.

Ministar finansija Velike Britanije Gordon Braun pregovara s ministrima Grupe 8 o "zamrzavanju" dugova, a odluka se očekuje u narednih nekoliko dana.

"Amerikanci podržavaju ideju. Razgovarali smo s Japancima, Nemcima, Francuzima, Italijanima", rekao je Braun i dodao kako se nada da će dogovor biti saopšten 12. januara u Parizu.

Pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glumaca

Holivudska glumica Sandra Bulok poklonila je milion dolara američkom Crvenom krstu za pomoć žrtvama cunamija. Sandra Bulok je prošle nedelje kontaktirala s Crvenim krstom i dala prilog, prenose agencije.

Prilog za pomoć žrtvama cunamija dao je i Leonardo di Kaprio, preko UNICEF-a, glumčev portparol navodi da je reč o znatnoj sumi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.