Britanija izdala upozorenje protiv prisilnih brakova

Izvor: Press, 10.Avg.2013, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija izdala upozorenje protiv prisilnih brakova

Tokom leta u Britaniji značajno raste broj slučajeva kad porodice odvode mlade ljude, u velikoj većini devojke, na "odmor" u zemlje iz kojih potiču, pri čemu one ne znaju da će biti primorane na dogovoreni brak, navodi se u saopštenju britanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, prenela je agencija AFP.
Britanska državna Agencija za sprečavanje prisilnih brakova godišnje nailazi na oko 1.500 takvih slučajeva, pri čemu se u trećini slučajeva radi o deci mlađoj od 17 godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << U gotovo polovini slučajeva, žrtve bivaju odvedene u Pakistan, a slede Bangladeš (11 odsto slučajeva), Indija (osam odsto) i Avganistan (2,1 odsto).
Ta agencija je ovog leta delila letke koji sadrže informacije za potencijalne žrtve prisilnih brakova, koje se podstiču da se obrate policiji ili osoblju na aerodromima ukoliko veruju da ih odvode u matične zemlje kako bi ih, protiv njihove volje, naterali na brak.
Opoziciona Laburistička stranka smatra da je upozorenje Ministarstva unutrašnjih poslova moglo da bude efikasnije da je objavljeno pre početka školskih praznika.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Bahrein deportovao nastavnicu iz SAD zbog tvitovanja

Izvor: Press, 10.Avg.2013

U saopštenju bahreinskog Ministarstva za komunikacije se navodi da je nastavnica objavljivala članke o Bahreinu koji "podstiču mržnju protiv vlade i članova kraljevske porodice" , prenela je agencija AP... Ministarstvo je dodalo da je ta Amerikanka, čije ime nije navedeno, takođe, prekršila...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.