Izvor: B92, 23.Jan.2010, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija: Opasnost od terorista

London -- Britanske vlasti podigle su nivo upozorenja na pretnju od terorizma sa "značajnog" na "ozbiljan", rekao je britanski ministar unutrašnjih poslova Alan Džonson.

"Zajednički centar za analizu terorističke pretnje (JTAC) podigao je danas nivo pretnje za Veliku Britaniju od međunarodnog terorizma sa 'značajne' na 'ozbiljnu'. To znači da postoji velika verovatnoća da dođe do terorističkih napada, ali želim da naglasim da nema nikakvih informacija da će se uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dogoditi konkretan napad", izjavio je Džonson.

"JTAC neprekidno preispituje i ocenjuje nivo upozorenja na osnovu brojnih faktora, uključujući i namere i mogućnosti međunarodnih terorističkih grupa u Velikoj Britaniji i inostranstvu", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.