Izvor: RTS, 05.Jul.2022, 23:35

Boris Džonson imenovao dva nova ministra

Britanski premijer Boris Džonson imenovao je Nadima Zahavija za ministra finansija, prenosi Rojters.
Bivši britanski sekretar za obrazovanje Nadim Zahavi tako je zamenio Rišija Sunaka koji je ranije danas podneo ostavku.

Ostavku je podneo i ministar zdravlja Sajid Džavid, kao i potpredsednik Konzervativne partije Bim Afolami.
Džonsonov kabinet je potvrdio i da će Stiv Barkli zameniti Sajida Džavida na položaju ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zdravlja i socijalne zaštite.
Ostavke su usledile nakon što se Džonson izvinio za grešku, jer nije na vreme otpustio ministra za socijalna pitanja optuženog za nedolično seksualno ponašanje.
Ministri Džavid i Sunak ranije su javno podržavali Džonsona tokom višemesečnog skandala, zbog optužbi za zabave u premijerovom kabinetu i u rezidenciji u Dauning stritu kojima su kršena stroga pravila uvedena tokom pandemije koronavirusa. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DŽONSON IMENOVAO DVA NOVA MINISTRA Zahavija upravlja finansijama, a Barkli zdravljem

Izvor: Blic, 06.Jul.2022, 00:33

Britanski premijer Boris Džonson imenovao je danas Nadima Zahavija na položaj ministra finansija umesto Rišija Sunaka koji je ranije danas dao ostavku nezadovoljan Džonsonovim političkim vođstvom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.