Boris Džonson: Novi napadi, za sada, nisu u planu

Izvor: N1 televizija, 15.Apr.2018, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Džonson: Novi napadi, za sada, nisu u planu

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson rekao je da za sada nisu planirani novi napadi u Siriji, ali da će London sa saveznicima "razmotriti mogućnosti", ukoliko sirijski predsednik Bašar al Asad ponovo upotrebi hemijsko oružje protiv sopstvenog naroda.

Džonson je podržao odluku premijerke Tereze Mej da se pridruži Americi i Francuskoj u raketnim napadima na hemijska postrojenja u Siriji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << , navodeći da je to bilo ispravno kako bi se onemogućila nova upotreba hemijskog oružja.

"Trenutno nema predloga za nove napade, jer do sada Asadov režim nije bio toliko glup da izvršu novi hemijski udar", naveo je Džonson.

U noći između petka i subote SAD, Francuska i Velika Britanija gađali su veliki broj ciljeva u Siriji kao odgovor na navodni hemijski odgovor u Dumi.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.