Bombaški napad kod Ministarstva odbrane u Kabulu, 24 mrtva

Izvor: RTS, 05.Sep.2016, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaški napad kod Ministarstva odbrane u Kabulu, 24 mrtva

Dve bombe su odjeknule nedaleko od zgrade Ministarstva odbrane u Kabulu usmrtivši najmanje 24 osobe, dok je 91 osoba ranjena, saopštili su avganistanski zvaničnici. Talibani preuzeli odgovornost za napad.
Predstavnik Ministarstva odbrane Muhamed Radmaniš rekao je da je drugi napad izvršio bombaš-samoubica. Napad je izvršen na mestu prve eksplozije pošto su se tu okupili pripadnici bezbednosnih snaga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Prema izveštajima lokalnih medija, bombe su aktivirali bombaši-samoubice u blizini zgrade Ministarstva, javio je AP.
Prvi izveštaji sugerišu da su ciljevi bili zaposleni u Ministarstvu odbrane, a talibani su preuzeli odgovornost za napad.
Avganistanski zvaničnici navode da se strahuje da će broj žrtava rasti.
Ministarstvo odbrane se nalazi u centru Kabula, odmah do predsedničke palate i nedaleko od Predstavništva snaga za podršku međunarodnoj bezbednosti i ambasade SAD.
Avganistan se nalazi usred nestabilne političke, društvene i bezbednosne situacije, izložen napadima talibana i drugih radikalnih grupa, kao što je teroristička organizacija ID, preneo je Sputnjik.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.