Izvor: B92, 02.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombardovana baza Tamilskih tigrova

Kolombo -- Vazdušne snage Šri Lanke mavode da su bombardovale pomorsku bazu pobunjenih Tamilskih tigrova.

Portparol gerilske vojske je rekao da je u vazdušnom napadu na ribarsko selo poginulo 15 civila, uključujući četvoro dece. Portparol pobunjenika Rasjah Ilantirajan je rekao da su bombe pale na selo Padahuturaj blizu Ilupajkdavaja, na severozapadu okruga Manar i ubile 15, a ranile 35 civila.

Portparol vazdušnih snaga Ajanta Silva tvrdi da su avioni ciljali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bazu Morskih tigrova, pomorskih snage pobunjenih Tamilskih tigrova. On je izjavio da su vazdušne snage bombardovale i artiljerijske jedinice Tamilskih tigrova u istočnom okrugu Batikaloa, gde su najčešći sukobi Vladinih snaga i pobunjenika.

U etničkim sukobima koji su izbili 1972. u Šri Lanki do sada je poginulo više od 65.000 ljudi. Sukobi u Šri Lanki su obustavljeni 2002, kada je Norveška posredovala u prekidu vatre, ali je primirje prošle godine narušeno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.