Bomba na Maldivima, ranjeno 12 turista

Izvor: Blic, 30.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bomba na Maldivima, ranjeno 12 turista

Dvanaest stranih turista povređeno je juče u eksploziji bombe kućne proizvodnje u blizini jedne džamije u Maleu, glavnom gradu Maldiva, saopštile su vlasti te ostrvske države.

Bomba je eksplodirala na ulazu u Sultanov park, omiljeno mesto okupljanja turističkih grupa.

Bombaški napadi su vrlo retki na Maldivima, koje čine grupa ostrva u Indijskom ostrvu, a poznati su po turistima koji tu destinaciju biraju za "medeni mesec", kao i po posetama holivudskih zvezda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navela je agencija Rojters.

"Povređeno je 12 ljudi - dvoje Britanaca, dvoje Japanaca i osmoro Kineza", rekao je ministar turizma Mahmud Šaugi britanskoj agenciji.

Japanci i Kinezi su s lakšim povredama pušteni iz bolnice, dok su na lečenju zadržani Britanci - jedna 31-godišnja žena i 36-godišnji muškarac.

Maldivi, gde većinu stanovnika čine muslimani suniti, važe za mirnu zemlju, a poslednji put je glavni grad Male bio poprište vatrenih okršaja i eksplozija još 1988, kada je pokušan državni udar. U poslednje vreme, na Maldivima je primetna politička nestabilnost.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.